OLEJE NA VARENIE A PEČENIE
Vyberte si svoj olej „číslo jedna“. Tu nájdete klasické kuchynské oleje, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Vďaka rafinácii zvládajú vyššiu tepelnú záťaž, preto s nimi môžete bez obáv piecť a variť bez toho, aby by ste riskovali vznik nežiaducich látok. Určitá opatrnosť je však vždy na mieste – nenechávajte olej na panvici príliš dlho zahrievať. A ak sa chystáte na dlhé vyprážanie alebo fritovanie, odporúčame použiť na tieto účely špeciálne vyvinutý BELL fritovací olej.
Varíte na repkovom alebo slnečnicovom oleji?
Obidva tieto oleje majú priaznivé zloženie mastných kyselín. Slnečnicový olej je pre mnohých z nás prvou voľbou, no v niektorých ohľadoch má navrch olej repkový. Predovšetkým vďaka vysokému obsahu omega-3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie nášho tela. Používanie repkového oleja na každodennej báze pomôže pokryť ich odporúčanú dávku, čo je veľké plus, pretože v mnohých potravinách dostupných u nás sa nevyskytujú. Druhou výhodou je všestrannosť, pretože zatiaľ čo slnečnicový olej je vhodný len na ľahké varenie a restovanie, repkový olej „zvládne“ aj ľahké vyprážanie.