Recept na skvelé a ľahké lievance

Čerstvo opečené lievance na raňajky dokážu hneď na začiatku dňa poriadne zdvihnúť náladu. Ich príprava však nesiem trvať večnosť, však? Máme pre vás recept na nekysnuté lievance, ktoré sme vďaka jednoduchému triku zbavili pachuti po kypriacom prášku.

livance1

Na čom opekať? Olej v spreji ušetrí čas aj kalórie

Na prípravu lievancov sa skvele hodí olej v spreji. Vymastenie panvice je s ním podstatne rýchlejšie a jednoduchšie, navyše vďaka nemu spotrebujete oproti bežným metódam minimum oleja. Lievance ho na prípravu veľa nepotrebujú a čoskoro zistíte, že doteraz ste ich zbytočne utápali v oleji a vytvárali z nich „ťažké“ jedlo.

Recept na vylepšené lievance

Tajnou ingredienciou tohto receptu je jogurt. Dokáže skvele zamaskovať pachuť po kypriacom prášku, lievance sú vďaka nemu navyše vláčnejšie a cesto nepotrebuje toľko oleja.

  • 2 hrnčeky hladkej múky (tip: skúste občas špaldovú alebo pohánkovú múku, lievance z nich sú skvelé a dosiahnete príjemnú obmenu receptu)
  • 5 lyžíc bieleho jogurtu
  • 1 a ¼ hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice oleja (odporúčame BELL repkový alebo s maslovou príchuťou)
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • Štipka soli, trochu cukru
  1. Ingrediencie spracujte na mierne tekuté cesto.
  2. Rozpáľte panvicu a omastite ju tenkou vrstvičkou oleja (skvele sa na to hodí olej v spreji repkový alebo s maslovou príchuťou).
  3. Opekajte dozlatista z oboch strán.
  4. Hotové lievance ozdobte podľa chuti – môžete použiť džem a ovocie, prípadne lekvár s trochou tvarohu, alebo kyslú smotanu.