6 tipov na grilovanie

o_retus

Ako najlepšie ochutiť grilované mäso, ako pripraviť jednoduchý šalát a ktorá príloha sa pri grilovaní zje ako prvá? Vďaka našim tipom nebude na vašom stole chýbať žiadny dôležitý chod. Využite pri tom ochutené oleje v spreji, ktoré dodajú každému jedlu zaujímavý akcent a spolu vytvoria z celej grilovačky bohatý chuťový zážitok.

Pekne od začiatku – grilujte na správnom oleji

Teploty pri grilovaní môžu veľmi rýchlo stúpnuť nad 180°C, čo je hraničná teplota pre klasické kuchynské oleje. Ak teplotu nekontrolujete napríklad na griloch s nastaviteľnými stupňami, odporúčame používať stabilnejšie oleje. Napríklad náš BELL fritovací alebo pre grilovanie veľmi praktický Olej v spreji - tepelne stabilný.

Grilované zemiaky

Grilovanie zemiakov síce trvá o niečo dlhšie, no pri správnom načasovaní z nich pripravíte vynikajúcu prílohu alebo chod, ktorý nadchne vašich hostí. Pripravte ich v alobale alebo pod pokrievkou grilu – dokonalú šupku dosiahnete postriekaním Olej v spreji - tepelne stabilný.

sprej_1

Mäso a zelenina v záplave chutí

Postriekajte hotové mäso a zeleninu vašou obľúbenou príchuťou ochuteného oleja. Bez námahy tak vytvoríte štipľavý chilli steak, cesnakové krídelká alebo bylinkami prevonané grilované papriky. Chute môžete kombinovať, takže si každý stravník príde na svoje.

sprej_2

Najlepšia hrianka

Opečte na grile pečivo a postriekajte ho olejom v spreji. Na svetlej bagete skvele vynikne bylinkový sprej alebo ochutený olej v spreji - cesnak.

sprej_3

Svieži šalát

Čerstvá zelenina skvele vyváži grilované mäso. Postriekajte nakrájanú zeleninu olejom v spreji citrón-bazalka alebo čistými olejmi lisovanými za studena - olivovým alebo tekvicovým

sprej_4

Rýchly bylinkový dip

Zmiešajte biely jogurt s trochou majonézy a bylinkovým olejom v spreji a máte hotový dip, ktorý skvele chutí na mäse a grilovaných zemiakoch.

sprej_5

Užite si perfektnú grilovačku s vašimi blízkymi!